Om oss

Hjem 5 Praktisk info 5 Om oss

Om vertskapet

Vi, Lars og Therese, møttes i Lofoten i 2006. Med kjærlighet til Lofotnaturen og etter hvert til hverandre, har vi sakte, men sikkert bygget opp det som i dag er Lofoten Bed & Breakfast.  

Sammen med våre tre barn, Sander, Simen og Tiril, driver vi nå familiebedriftene Lofoten Bed & Breakfast og Aqua Lofoten Coast Adventure. Siden vi ofte er ute og guider, deler vi vertskapsrollen med andre hyggelige Lofotentusiaster, som er til stede på huset eller i hagen store deler av dagen.  

Lars er en ekte Lofotværing. Han er født og oppvokst på Yttersia av Lofoten. Ved siden av å være vår uunnværlige altmuligmann på Lofoten Bed & Breakfast, er Lars skipper på Trio II, vår lokale fiskebåt. Han deler gjerne av sin kunnskap om Lofotfisket på våre faste fisketurer som du også kan være med på. 

Therese er født og oppvokst på Nøtterøy. Hun har revisorutdanning fra BI, men friluftslivet lokket mer. I 2005 tok hun sin første ferietur til Lofoten, og allerede året etter pakket hun bagen og flyttet nordover til sitt nye paradis. Hun er i dag ansvarlig for den daglige administrasjonen av Lofoten Bed & Breakfast, samtidig som hun er guide i Lofotfjellene, og skipper på RIB. 

Om bygget

Det som i dag er Lofoten Bed & Breakfast på Reine, ble bygget i 1948 som administrasjonsbygningen til kraftselskapet A/S Tennesanlegget, som senere ble til Lofotkraft. Bygget besto da i administrasjonsbolig, kontorlokaler, tekniske rom, lager og mat- og potetkjeller. Her bodde sonebestyrer Aksel Haugen med sin kone. Senere ble lageret gjort om til arbeiderbolig for ingeniør Fygle som jobbet på anlegget fra 1949 til 1959. Hushjelpen med sin datter fikk også sin egen bolig i bygget. Fru Haugen var flink med blomster, og hadde en frodig og fargerik hage, med eget drivhus. Det var det ikke mange som hadde på 50-tallet. I det lille bassenget i hagen hadde fru Haugen liljer.

Lars-Åge og Therese kjøpte bygningen i 2011, og allerede i 2012 tok de imot sine første gjester.

Selv om byggets uttrykk er ganske annerledes i dag enn den opprinnelige stilen var, har Lars-Åge og Therese jobbet for å ivareta den gamle sjarmen og historien i bygget.

Se alle våre rom

Planlegg reisen

Lurer du på noe? I vår FAQ finner du svar på det meste. Vi har også en egen seksjon om hvordan du kommer deg til Reine. Ta veldig gjerne en titt på engasjementet vårt for miljøet i Lofoten også.

FAQ

Om oss

Komme seg hit

Miljø og bærekraft

Turmuligheter

Dette er Lofoten Bed & Breakfast

Overnatting

Aktiviteter

Praktisk Info