Miljø og bærekraft

Hjem 5 Praktisk info 5 Miljø og bærekraft

Bærekraft i bedriften

Lofoten Bed & Breakfast er drevet av en lokal familie bosatt på Reine. Siden vår oppstart har det skjedd mye innen miljøtenkning og bærekraft. For at Lofoten skal forbli det vakre naturparadiset det er i dag, ønsker vi å bidra på best mulig måte der vi kan. Vi er veldig glade for å kunne annonsere at vi i mai 2021 ble Miljøfyrtårn sertifisert!

Lokal forankring

Som lokalt forankret bedrift er det viktig for oss å inkludere lokalbefolkningen i vår drift. Spesielt viktig for oss er det å inkludere øyas barn og unge i forskjellige prosjekter. 

Skoleklasser fra barnetrinnet er med på å lage blant annet julepynt og påskepynt som vi dekorerer med. Utemøbler og andre bruksgjenstander som vi har i hagen lages av elever ved byggfag på Vestvågøy Videregående skole på Leknes. 

Naturhage 

Vi ønsker å ha en blomstrende og fargerik hage som kan huse bier og andre insekter. Vi lar derfor gresset gro, men har laget fine stier som du kan følge rundt i hagen. Vi må allikevel trimme gresset litt innimellom, og har derfor inngått en avtale med en lokal geit som kommer på besøk litt nå og da.  

Vi liker også å bruke overskuddsmateriale til å lage kunst eller bruksgjenstander. Som et eksempel har vi laget bie- og insekthotell. Disse er nå å finne i hagen vår og gjør en god jobb for å øke det biologiske mangfoldet. 

Busker og bær

Vi har ikke mange bærbusker, men de vi har bruker vi når vi kan. Kommer du i riktig sesong kan det hende du får hjemmelaget bringebærsyltetøy til frokosten din. Det er selvfølgelig også lov for våre gjester å plukke bær rett fra busken.

Per i dag er det rips, bringebær og rabarbra, men vi jobber kontinuerlig med å bedre vårt lille lokale matfat. Med tid og stunder skal det gamle drivhuset fra 1950-tallet også komme i stand.

 

Kompostering og avfallshåndtering

Vi komposterer vårt eget hageavfall og matavfall fra frokostkjøkkenet og fra gjestene våre. Komposten blir brukt som jord og gjødsel til våre bærbusker.

Vi har også nye, flotte avfallshåndteringsmøbler, hvor vi oppfordrer våre gjester til å sortere mat, plast, papir og restavfall.

Se alle våre rom

Planlegg reisen

Lurer du på noe? I vår FAQ finner du svar på det meste. Vi har også en egen seksjon om hvordan du kommer deg til Reine. Ta veldig gjerne en titt på engasjementet vårt for miljøet i Lofoten også.

FAQ

Om oss

Komme seg hit

Miljø og bærekraft

Turmuligheter

Dette er Lofoten Bed & Breakfast

Overnatting

Aktiviteter

Praktisk Info